dimarts, 6 de març del 2012

I Cursa Solidària pel Poble Sahrauí a València

El dia 4 de març de 2012, s'ha celebrat, a l’Antic Llit del Riu Túria a València, la I Cursa Solidària pel Poble Sahrauí. Organitzada per l'ONG AL-AMAL, de València, amb el patrocini de Creu Roja Espanyola, Coca Cola i NouPindaro, i amb la col·laboració de la FASPS-PV, Plataforma del Voluntariat, CVONGD i de nombrosos voluntaris, i amb l'objectiu de recaptar fons per al Programa "Vacances en Pau" d’Acolliment familiar temporal de nens i nenes sahrauís, procedents dels Campaments de Refugiats de Tindouf a Algèria, durant els mesos d’Estiu.
Confirmant els vaticinis dels experts, la participació de corredors, per a un recorregut de 8.150 mts, ha estat de 218, al que s’ha unit gairebé un centenar de solidaris amb el "Dorsal 0".
Una Organització, que ha estat felicitada, tant pels corredors, com pel públic assistent, i que ha unit a la seua força reivindicativa pels Drets del Poble Sahrauí, la seua voluntat de convertir aquest esdeveniment esportiu en un "clàssic" de l'Esport Solidari a la ciutat de València, apostant per la seua continuïtat.


Amb la implantació d’una Haima, en què es va fer difusió del Programa i de la causa en general, es va servir el típic te sahrauí.
Amb la inestimable col·laboració de Tomàs Jesús Rivas, de Píndaro Asesores, i amb Recaredo Agulló com "speaker", la presència de la Ambulància de Creu Roja, i la participació, en cap i tancament de la Carrera, de la Policia Local, la Cursa va començar a les 10 h, i els vencedors masculins van fer el recorregut en poc més de 26 minuts. Els últims participants van arribar aproximadament una hora i mitja després.


A la meitat del recorregut, es va procedir al avituallament d’aigua als corredors, i al final de la mateixa se’ls va fer entrega, tant a corredors com a voluntaris de beguda isotònica i un record de la carrera.
Els tres primers classificats de cada categoria, van rebre sengles medalles i una vestimenta típica sahrauí cada un, fent lliurament, la Responsable del Programa "Vacances en Pau" (Carmen Carvajal), el delegat del Front Polisario a la Comunitat Valenciana (Mohamed El Mamoun), la Promotora de la Carrera (Ana Belén Fernández), la Coordinadora de l'Organització (Marisa Montaner), la Representant de la Dona Sahrauí (Emgaili Dah) i la president d'Al-Amal (Amparo Marco).


Els guanyadors de cada categoria van ser:

Homes:
Daniel Díaz Teclés – 1º
Miguel Vázquez Fernández – 2º
Juan José Pascual Navarro – 3º (Runnersworld C.D)

Dones:
Pilar Carrero Crespo – 1ª
Mercedes Arena Sáez – 2ª
Auxi Cosano Baena – 3ª

2 comentaris:

  1. El orden de ganadores masculinos está equivocado:
    1º Daniel Díaz Tecles
    2º Miguel Vazquez Fernandez
    3ºJuan José Pascual Navarro

    ResponElimina
  2. A la Nota de Premsa que enviàvem amb anterioritat, hem patit un error que rectifiquem immediatament.

    Els vencedors de la categoria masculina van ser: 1 º Daniel Díaz Tecles, 2 º Miguel Vázquez Fernández, 3 º Juan José Pascual Navarro (Runnersworld CD).

    L'error ha estat perquè va ser el pas per l'avituallament. Demanem disculpes a Daniel, i el felicitem novament així com al seu entrenador i segon classificat, i a Juan José Pascual per l'esplèndida carrera que ens van brindar.

    Fins l'any que ve!

    Al-Amal València

    NOTA: Per veure el comentari de satisfacció de Daniel, us aconsellem entrar al seu bloc: http://danieldiaztecles.blogspot.com i veure les fotos del podi que hi té penjades.

    ResponElimina